Romsilva: Începând cu anul 2014 și până în prezent au fost înregistrate 185 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic, din care doi silvicultori și-au pierdut viața, iar mulți alții au avut nevoie de spitalizare

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, printr-un comunicat de presă emis astăzi, face unele precizări ca urmare a apariției, în spațiul public, a unui comunicat comun din partea mai multor organizații de mediu.

Astfel, Romsilva „apreciază solidarizarea organizațiilor non-guvernamentale de mediu cu silvicultorii după ce un al doilea pădurar și-a pierdut viața, în interval de o lună, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, apărând integritatea pădurii”, arată sursa citată.

Potrivit Romsilva, începând cu anul 2014 și până în prezent, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a înregistrat 185 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic, din care doi silvicultori și-au pierdut viața, iar mulți alții au avut nevoie de spitalizare.

„Ne exprimăm regretul că anumite organizații de mediu interpretează declarații ale conducerii executive ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, într-un moment de doliu pentru corpul silvic”, menționează sursa citată.

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu a folosit cuvântul „societate”, referindu-se la societatea în întregul acesteia, nicidecum la o parte a acesteia, precizează Romsilva.

Potrivit instituției, în numeroase rânduri, Gheorghe Mihăilescu a lansat invitații organizațiilor de mediu pentru un dialog real, verificări comune ale aspectelor semnalate de acestea și a susținut procesul de transparentizare a activității, prin oferirea tuturor elementelor necesare pentru informarea corectă și educarea publicului.

„Un dialog real și permanent, transparența și solicitarea informațiilor relevante pot evita lansarea de acuzații nefondate în spațiul public, care pot afecta reputația și imaginea întregului corp silvic. În același timp, conducerea executivă a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva manifestă toleranță zero pentru orice abatere de la lege a propriilor angajați”, mai arată comunicatul.

„Regia Națională a Pădurilor – Romsilva își manifestă permanent disponibilitatea pentru dialog cu organizațiile de mediu, deplina transparență în relația cu societatea civilă, presa și publicul interesat de cunoașterea cu adevărat a muncii și eforturilor depuse de silvicultori pentru creșterea și protejarea pădurilor”, mai menționează sursa citată.