Un sucevean care transporta țigări de contrabandă a fost reținut după o urmărire în trafic și focuri de armă trase


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 38 de ani din Suceava a fost reținut de polițiștii suceveni după ce acesta a încercat să fugă în trafic de o patrulă, având în autoturism peste 2.000 de pachete cu țigări de contrabandă.

Potrivit IPJ Suceava, duminică, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava.

Cu toate acestea, conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase din funcțiune pe traseul municipiul Suceava – comuna Dărmănești.

Autoturismul a fost oprit pe raza localității Călinești Enache, comuna Dărmănești. Pentru oprirea acestuia a fost necesară utilizarea armamentului din dotare, fiind executate focuri de armă de avertisment și asupra autoturismului.

Potrivit sursei citate, în apropierea locului în care a fost identificat autoturismul, la ieșirea din satul Călinești Enache, într-o zonă cu vegetație înaltă, a fost identificată cantitatea de 2.380 pachete de țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de aproximativ 35.700 lei.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 38 ani, din municipiul Suceava.

IPJ Suceava precizează că în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, țigările în valoare de 35.000 de lei și autoturismul fiind indisponibilizate.

De asemenea, s-a dispus reținerea conducătorului auto pentru 24 de ore, urmând ca ulterior acesta să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere procedurală.


Intră acum și în grupul de