Doi migranți din Algeria şi Tunisia au fost depistați în zona Falcău după ce au intrat ilegal în țară


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat și reținut doi migranți din Algeria şi Tunisia, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Aceștia au fost predate Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din localitatea Rădăuți, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan, cei doi bărbați au fost depistați în data de 20 octombrie, în jurul orei 15:00.

Mai exact, bărbații au fost observați de un echipaj al poliției de frontieră în apropierea frontierei de stat, pe direcția localităţii Falcău din județul Suceava.

Potrivit sursei citate, deoarece cei doi nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă au fost duşi la sediul sectorului.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că unul are vârsta de 25 de ani şi este din Algeria, iar celălalt de 35 de ani şi provine din Tunisia.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei doi cetățeni străini au fost predați Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din localitatea Rădăuți, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de