Noul spital din Vatra Dornei va fi construit şi cu implicarea financiară a Primăriei


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea dorneană va susţine financiar construcţia noului spital din localitate, participând cu o sumă ce reprezintă aproximativ 10 la sută din valoarea proiectului, a informat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
„Primăria Vatra Dornei se implică în construcţia noului spital. Avem promisiunea că vor contribui financiar. Au înţeles importanţa pentru comunitatea locală şi populaţia din zonele limitrofe a ridicării unei astfel de construcţii”, a afirmat Adrian Popescu.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va finanţa proiectul de execuţie al Spitalului Vatra Dornei, banii urmând să sosească la următoarea rectificare bugetară, precizat săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Clădirea în care funcţionează Spitalul Vatra Dornei a fost construit în anul 1902, cu destinaţia iniţială de hotel şi prezintă un risc ridicat de prăbuşire.

Unitatea deserveşte 50.870 locuitori, de pe o rază de 100 km, iar potrivit statisticilor 65,70% din totalul internărilor reprezintă urgenţe ca urmare a unor accidente generate de activitatea economică şi turistică specifică zonei -minerit, exploatarea lemnului, sporturi de iarnă.
Anual, la Spitalul Vatra Dornei sunt internaţi circa 12.000 de pacienţi.


Intră acum și în grupul de