Doi șoferi băuți s-au dat în spectacol, duminică noaptea, pe străzile din Câmpulung Moldovenesc. Unul a încercat să fugă în trafic, iar altul a acroșat un gard și o mașină

Duminică noaptea, în municipiul Câmpulung Moldovenesc au avut loc mai multe evenimente rutiere provocate de șoferi urcați la volan în stare de ebrietate.

Astfel, în jurul orei 01.40, în timp ce acționa pe DN 17 polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, arată un comunicat al IPJ Suceava.

Într-un final, fugarul a fost oprit pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 19 ani din comuna Moldoviţa.

Sursa citată precizează faptul că întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Datele IPJ Suceava mai arată că o oră mai târziu, un șofer băut a încercat să efectueze o manevră de întoarcere, însă, a acroşat uşor gardul unui imobil şi un autoturism staționat pe strada Plopilor din Câmpulung Moldovenesc.

Bărbatul de 29 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.