Într-o singură zi, trei pietoni care traversau neregulamentar străzile din diferite localități sucevene au fost accidentați de autoturisme


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de luni, trei persoane din diferite localități din județul Suceava au ajuns la spital după ce au fost acroșați de autoturisme în timp ce încercau să traverseze strada neregulamentar.

Printre pietonii accidentați se numără și o adolescentă de 13 ani din Fălticeni. Fata s-a angajat în traversarea unei străzi din localitatea Basarabi fără să se asigure, prin spatele unui microbuz de transport persoane care în momentul accidentului era oprit.

În aceste condiții, adolescenta a fost acroșată de un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La rândul său, adolescenta a fost ușor rănită și a fost transportată cu ambulanța la Spitalul mun. Fălticeni, unde a fost consultată de medicul de gardă care a stabilit diagnosticul de „contuzie lombară dreaptă și contuzie șold stâng”.

În aceeași zi, un tânăr de 20 de ani din comuna Mitocul Dragomirnei a fost accidentat în timp ce era angajat în traversarea străzii Calea Unirii din municipiul Suceava prin loc nepermis.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul de „contuzionat prin accident rutier, TCC ușor”. 

Conducătoarea auto implicată în accident, o tânără de 18 ani din Suceava, a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Tot luni, pe strada Ștefan cel Mare din Gura Humorului a fost accidentată o femeie de 67 de ani care s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure corespunzător. Femeia a fost acroșată de un autoturism condus de o localnică, care ajungând la intersecția cu str. Luceafărului, a efectuat un viraj spre stânga pentru a se încadra pe aceasta și în acest timp a surprins și accidentat pietonul.

După impact, conducătoarea auto a oprit și a discutat cu pietonul, care a declarat că nu a suferit leziuni și nu dorește să fie transportată la spital, plecând într-o direcție necunoscută. A lăsat mașina la fața locului și s-a prezentat la Sediul Poliției or. Gura Humorului.   

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului care s-a deplasat de la fața locului la domiciliu, de unde, fiul acesteia a anunțat evenimentul, fiind transportată la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „traumatism umăr drept”,

În toate cele trei cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de