Micii actori humoreni, laureaţi la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Elevi „Gheorghe Constantin”


Intră acum și în grupul de

Trupa de teatru „Dănilă Prepeleac” din Gura Humorului a obţinut marele premiu şi premiul Fundaţiei culturale „Flux Training and Consultancy”, iar elevul Filip Cardasim a luat premiul pentru rol principal masculin, în cadrul ediţiei a XI-a a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Elevi „Gheorghe Constantin” din Bucureşti.

Adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că, la faza finală, care a avut loc la Bucureşti în zilele de 6-7 iunie, s-au prezentat 24 de trupe şcolare de teatru selectate din 120 înscrise, provenind din Germania, Austria, Ungaria, Polonia, Moldova şi România. Potrivit acestuia, membrii juriului au fost nume sonore ale teatrului românesc precum Catrinel Dumitrescu, Luminiţa Gheorghiu, Emil Hossu, preşedinte fiind Mihai Constantin, fiul regretatului Gheorghe Constantin, iar preşedinte de onoare al juriului a fost actorul Victor Rebenciuc.

Trupa de teatru „Dănilă Prepeleac” din Gura Humorului are în componenţă 9 mici actori din clasele a II aşi a IV-a de la învăţământul alternativ Step by step Şcoala cu clasele I – VIII nr.1.

Dramatizarea operei lui Ion Creangă a fost realizată de profesorul Gheorghe Solcan de la Clubul Copiilor şi Elevilor din Gura Humorului, care a împărţit regia cu Paraschiva Cardasim, institutoarea elevilor din clasa a II a. Aceeaşi trupă s-a bucurat de succes şi la Festivalul Naţional „Mici artişti în lumea teatrului”, care a avut loc în ianuarie 2009 la Cavnic, în Maramureş.

Organizatorii au acordat trupei pe lângă diploma pentru marele premiu şi 1.000 de lei, iar elevului Filip Cardasim o imprimantă multifuncţională şi 200 lei. Fundaţia culturală „Flux Training and Consultancy” a oferit trupei de teatru un Work Shop în valoare de 5.997 lei. Gura Humorului va fi gazda unei şcoli de vară sub titulatura „Metode de acţiune pentru viitor”.


Intră acum și în grupul de