Accident de muncă în Suceava. Un angajat al unei societăți comerciale specializate în colectarea deșeurilor a ajuns pe masa de operație cu multiple plăgi


Intră acum și în grupul de

Un sucevean de 60 de ani a ajuns pe masa de operație după ce a suferit un accident de muncă. Inițial, acesta a relatat medicilor că a fost accidentat după ce a căzut dintr-o căruță în timp ce colecta fier vechi. Ulterior însă, bărbatul a recunoscut că a mințit pentru a nu crea probleme firmei la care este angajat.

Marți dimineața, bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava. Acesta a relatat cadrelor medicale că în timp ce se afla la strâns de fier vechi a căzut din căruţă. Suceveanul a fost diagnosticat cu „plagă contuză coapsă stângă, inghinal stâng, scrot stâng, prin cădere accidentală din căruţă”.

Ulterior însă, în aceiași zi, bărbatul a relatat membrilor familiei că leziunile suferite au survenit când acesta ce se afla în curtea Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă”, din mun. Suceava şi desfăşura activităţi specifice funcţiei pe care o îndeplineşte în cadrul unei societăți comerciale, specializate în colectarea deşeurilor menajere.       

Ca urmare a leziunilor suferite bărbatul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, motiv pentru care nu a putut fi audiat de către polițiști cu privire la evenimentul produs, însă a declarat verbal că iniţial a relatat cadrelor medicale despre faptul că a căzut din căruţă pentru a nu crea probleme firmei la care lucrează.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de