Polițiștii au emis două ordine de protecție provizorii împotriva a doi bărbați care, fiind băuți, și-au agresat soțiile


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au emis, joi, două ordine de protecție provizorii împotriva a doi bărbați, unul din comuna Grămești, iar celălalt din comuna Marginea, care și-au agresat soțiile.

Ambii se aflau în stare de ebrietate și au pus în pericol viața și integritatea fizică a soțiilor sale.

Astfel, primul caz a avut loc în comuna Grămești. O femeie de 44 de ani a sesizat poliția despre faptul că, concubinul său de 45 de ani, a lovit-o cu obiect în zona capului. De asemenea, femeia își făcea griji și pentru siguranța celor patru copii ai săi.

Aceasta a povestit că, în ziua menționată, în jurul orelor 11:15, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu fiica sa, la un moment dat, concubinul a pătruns în locuință și pe fondul consumului de alcool, precum și al unor neînțelegeri existente între aceștia din cauza geloziei, a lovit-o.

Femeia a solicitat eliberarea uni ordin de protecție provizoriu întrucât ea și copiii nu se simt în siguranță. A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent că viața și integritatea fizică a femeii și a copiilor săi, fapt pentru care s-a emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de cinci zile.

Totodată a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.

În aceeași zi, o altă femeie, din comuna Marginea, a avut și ea de suferit din cauza partenerului de viață băut și agresiv.

Femeia de 54 de ani a relatat că, marți, soțul său, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a început să facă scandal la domiciliu, iar în timp ce femeia i-a solicitat acestuia să înceteze, acesta a lovit-o. Pentru a se salva, femeia s-a închis în dormitor și nu a mai ieșit până dimineață.

A doua zi serata, femeia a observat că soțul ei a adormit și a încercat să îi ascundă sticla de băutură, iar în momentul în care acesta s-a trezit și a devenit din nou agresiv, lovind-o pe soția sa și răvășind lucrurile prin casă, până a găsit sticla de băutură ascunsă de soție.

Femeia a depus plângere penală împotriva soțului său, solicitând de asemenea emiterea unui ordin de protecție provizoriu.  Astfel, s-a stabilit că se impune emiterea unui asemenea ordin împotriva bărbatului, valabil cinci zile.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală și urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”violență în familie”.


Intră acum și în grupul de