Un adolescent băut care conducea un moped în Stulpicani a încercat să depășească un autoturism care îl depășise anterior, dar a lovit mașina. El este acum cercetat penal


Intră acum și în grupul de

Un adolescent de 16 ani din Stulpicani este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni rutiere după ce a condus, băut, un moped și a lovit un autoturism.

Imagine ilustrativă

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri după amiaza,  în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177A din comuna Stulpicani, un localnic de 27 de ani a efectuat regulamentar manevra de depășire a mopedului condus de un minor de 16 ani din aceeași localitate, însă, după circa 500 de metri, tânărul care conducea mopedul a încercat să efectueze la rândul său manevra de depășire a autoturismului, dar din cauză că din sens invers circula un autoturism, a renunțat și s-a lovit în partea din spate a autoturismului.

Cei doi participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru mopedist, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.           

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.

În acest caz adolescentul este cercetat penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.  (N.B.)


Intră acum și în grupul de