Zece oale emailate, 26 găleți și 32 ligheane din plastic confiscate de la trei băcăuani care încercau să le vândă în Gălănești. Cei trei au fost amendați cu 5000 de lei și au fost incluși în baza de date cu persoane suspecte

Furturile şi faptele antisociale săvârşite de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită generată în primul rând de faptul că autorii comit infracţiunile călătorind în diferite locaţii, pe trasee care asigură legătura facilă cu ieşirile din judeţe, transmite Poliția Județeană Suceava.

Sursa citată arată că și în cursul zilei de sâmbătă polițiștii au identificat trei bărbați care efectuau acte de comerț ambulant și pătrundeau în diferite curți și anexe din mediul rural sub acest pretext.

Astfel, sâmbătă la ora 11.00, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Gălănești, a identificat trei bărbați care comercializau ambulant diferite obiecte de uz casnic.

În urma legitimării s-a stabilit că cele trei persoane avea 34, 18 și respectiv 16 ani, toți fiind  din orașul Dărmănești din județul Bacău. Nici unul dintre aceștia nu a putat prezenta documente din care să rezulte legalitatea desfășurării acestei activități.

Cele trei persoane identificate au fost conduse la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești în vederea luării măsurilor legale care se impun.

În continuare, întrucât bunurile expuse spre vânzare nu au fost justificate conform legii, iar persoanele nu au putut face dovada desfășurării actelor de comerț în mod legal, s-a dispus sancționarea contravențională a acestora conform Legii 12/1990 R cu trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 5000 de lei, cât și confiscarea bunurilor identificate. 

Valoarea totală a bunurilor este de aproximativ 1000 lei, fiind confiscate 10 oale emailate, 26 găleți a câte 10 litri și 32 ligheane din masă plastică cu capacitatea de 15 litri.

Totodată, în baza ordonanței motivate aceștia au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde au fost introduși în bazele de date.

Bunurile confiscate urmează a fi depuse la camera de corpuri delicte, precizează sursa citată. (N.B.)

loading...