Transport ilegal de lemne în valoare de aproape 15.000 lei depistat de polițiști pe drumul forestier Râșcuța


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au identificat un transport repetat de lemne, efectuat de către un bărbat de 43 de ani din com. Bogdănești. Acesta a fost amendat, iar lemnul a fost confiscat.

Ansamblul rutier format din autoutilitara marca Mercedes și remorca au fost depistate, marți, în timp ce se deplasau pe drumul auto forestier Râșcuța. Șoferul vehiculului a prezentat pentru control avizele de însoțire emise în data de 12.11.2019 pe care era trecută cantitatea de 17,58 mc buștean gater și de 31,42 mc buștean brad.

Întrucât existau indicii cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos prin folosirea aceluiași aviz, în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că în data de 12.11.2019 după ora 09:00 ansamblul rutier a efectuat un prim transport de material lemnos, sub codurile offline, iar în jurul orelor 13:00 a fost identificat efectuând al doilea transport.

Reprezentanții Ocolului Silvic Râșca au identificat și inventariat cantitate de 49,86 mc buștean gater specia brad aflată în ansamblul mai sus menționat.

S-a dispus sancționarea contravențională a șoferului și confiscarea fizică a 49,86 mc buștean gater specia brad în valoare de 14.577,06 lei, buștenii fiind preluați în custodie de către Ocolul Silvic Râșca.


Intră acum și în grupul de