Detaliile accidentului de la Putna. Șoferul era băut

După cum am anunțat anterior, miercuri dimineața s-a produs un grav accident rutier în localitatea Putna. În urma accidentului, un tânăr de 29 ani a murit, iar altul a ajuns la spital.

Accidentul s-a produs în jurul orei 04:00, pe DN 2H, în interiorul loc. Putna. Un localnic de 24 de ani conducea autoturismul VW Golf, în care se afla un alt tânăr, de 29 de ani, tot localnic.

Pe un sector de drum în aliniament, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers, a revenit apoi pe sensul său, după care a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei electrice, apoi cu un gard din plasă sudată și în cele din urmă cu gardul unui imobilul, autoturismul oprindu-se în curtea imobilului respectiv.

Șoferul a fost examinat de cadrele medicale sosite la locul accidentului și apoi transportat de o ambulanță la Spitalul Mun. Rădăuți, unde i s-a stabilit diagnosticul: „TCC, plăgi excoriate frontale, contuzie coloană cervicală”, după care a fost transferat la Spitalul Județean Suceava pentru investigații de specialitate. La locul accidentului acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pasagerul de 29 de ani, însă, a decedat.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de: „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

loading...