Evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată depistate în urma controalelor la două firme din domeniul silvic din județul Suceava. Polițiștii au aplicat amenzi de 25.000 lei


Intră acum și în grupul de

Controale la două firme din domeniul silvic din județul Suceava au scos la suprafață două infracțiuni, respectiv evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Neregulile au fost depistate de o echipă de control formată din poliţiștii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Suceava şi specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava, care a desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţ care desfăşoară activități legate de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos în perioada 25-26 noiembrie.

Potrivit IPJ Suceava, au fost verificate două societăţi comerciale, fiind constatate tot atâtea infracțiuni, dintre care una de evaziune fiscală și una de fals în înscrisuri sub semnătură privată.                                                                                                           

De asemenea, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 lei.

Totodată, au fost confiscați 210,29 mc material lemnos, în valoare de 43.282 lei.

Una dintre firmele vizate are punct de lucru în comuna Moldovița. Echipa de control a constatat faptul că, operatorul economic a expediat din parchetele de exploatare, cantitatea totală de 210,29 mc material lemnos, cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența legală, motiv pentru care, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, iar masa lemnoasă cu un volum total de 210,29 mc și o valoare de 43.282 lei a fost confiscată valoric.


Intră acum și în grupul de