Dosar penal și amendă de aproape 3.500 lei pentru un tânăr cu permisul suspendat care a încălcat regimul de viteză, iar apoi a încercat să fugă de polițiști


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 22 de ani, din comuna Voitinel, are probleme cu legea după ce a fost depistat circulând cu o viteză excesivă, având permisul reținut. Pe lângă asta, tânărul a încercat să fugă în trafic de la polițiști, însă fără succes.

Evenimentele au început joi, în jurul orei 18.55, când un echipaj rutier a înregistrat cu aparatul radar un autoturism care circula cu viteza de 123 km/h, pe un sector de drum, din comuna Horodnic de Sus, cu limita de 50 km/h. Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conforma și a continuat deplasarea.

Astfel, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, concomitent cu solicitarea de sprijin celorlalte echipaje de poliție aflate în serviciu.

Prin urmare, în jurul orei 19.15, autoturismul urmărit a fost identificat pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuți, fiind efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea către comuna Horodnic de Sus, iar după circa doi km, s-a reușit blocarea în trafic a acestuia.

Apoi, conducătorul auto, tânărul de 22 de ani din comuna Voitinel, a fost imobilizat de polițiști prin folosirea cătușelor.

Potrivit IPJ Suceava, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere suspendat în perioada 26.10.2019 – 23.01.2020, pentru abateri la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru faptele de natură contravențională comise prin încălcarea normelor rutiere, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum total de 3.480 lei.


Intră acum și în grupul de