Polițiștii au găsit în jur de 15.000 de articole pirotehnice într-o mașină abandonată pe partea carosabilă la Pojorâta

Un autoturism în care se aflau mii de articole pirotehnice fără acte de proveniență a fost depistat pe DN 17 la ieșire din comuna Pojorâta.

Mașina a fost observată, marți, de către participanții la traficul rutier, care au anunțat poliția, deoarece vehiculul era abandonat pe partea carosabilă și îngreuna traficul. De asemenea, mașina prezenta avarii.

După aproximativ 45 de minute după ce un echipaj de poliție a ajuns la fața locului, acolo și-au făcut apariția doi bărbați de 24 și 26 de ani, ambii din județul Maramureș.

Tânărul de 24 de ani a relatat că, acum o zi, a fost implicat într-un accident cu pagube materiale în timp ce conducea autoturismul menționat iar, ca și pasager în autoturism se afla celălalt bărbat.

Apoi, cele două persoane după accident s-au deplasat în loc. Vatra Dornei pentru a încheia o constatare amiabilă de accident cu celălalt conducător auto implicat în accident, motiv pentru care au lăsat autoturismul avariat în locul respectiv.

Dar mai important, în interiorul autoturismului, pe bancheta din spate polițiștii au observat mai multe bagaje voluminoase, motiv pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control marfa transportată.

Cu această ocazie, pe bancheta din spate a autoturismului au fost identificate mai multe articole textile precum și trei cutii din carton, despre care tânărul, după mai multe ezitări a recunoscut că în acele cutii se află articole pirotehnice. Fiind întrebat despre proveniența acestora, acesta nu a putut preciza modul de achiziționare și nici nu a prezentat autorizație de transport și deținere în acest sens.

Cele trei cutii din carton au fost ridicate si transportate la Politia mun. Câmpulung Moldovenesc în vederea inventarierii, rezultând faptul că acestea conțineau: 94 pachete a câte 20 bucăți articole pirotehnice cat. P1 (1880 bucăți) și 235 pachete a câte 60 buc. art. pirotehnice cat. P1 (14.100 bucăți), despre care cele două persoane afirmă că valorează în jur de 2.500 lei.

Articolele pirotehnice au fost ridicare în vederea continuării cercetărilor.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „orice operațiune cu articole pirotehnice fără drept”.

loading...