IPJ Suceava întreprinde tot mai multe acțiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de căruțe, după ce numărul accidentelor cu implicarea căruțașilor a crescut

În ultimele zile au avut loc patru accidente rutiere cu implicarea căruțașilor. Cel mai recent s-a produs în data de 4 decembrie, iar în urma evenimentului rutier a avut de suferit un bătrân de 90 de ani.

Astfel, poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanţii la trafic care conduc atelaje hipo avertizând încă o dată şi pe şoferi să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule.

 În acest context, pentru responsabilizarea căruţaşilor şi prevenirea unor evenimente rutiere, poliţiştii de prevenire şi poliţiştii rutieri au inițiat mai multe  acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe  DN 17 şi pe pe DN 2E.

Potrivit IPJ Suceva, zilnic, în intervalul orar 15.00 – 19.00 se acționează cu echipaje de poliție rutieră pentru identificarea celor care încalcă legislația și sancționarea acestora.

Totodată, sunt desfășurate și activități perentive, în cursul zilei de ieri fiind montate 10 plăcuţe reflectorizante și distribuite 15 veste reflectorizante. Peste 20 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Sursa citată arată că pentru prevenirea implicării conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală în evenimente rutiere, poliţiştii fac următoarele recomandări:

               – nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hipo este interzis;                                 

               – folosiţi în mod obligatoriu  vestele reflectorizante şi  elemente fluorescent –reflectorizante pe atelajele hipo;

               – vehiculul cu tracţiune animală sa fie condus  pe acostament sau  cât mai aproape  de marginea din dreapta a părţii carosabile;

               – căruțașii să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabila;

               – să nu conducă vehiculul sub influenta băuturilor alcoolice; sa semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul  şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers;

               – să  nu transporte  persoane care stau in picioare.

loading...