Acțiuni preventive ale Poliției Județene Suceava privind delincvența juvenilă. Polițiștii suceveni pun accent pe întâlnirile cu părinți ai elevilor suceveni pentru a-i responsabiliza și de a identifica timpuriu schimbări comportamentale din partea copiilor.

Începând cu data de 01 decembrie 2019 polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au inițiat o serie de activități de prevenire și informare pentru reducerea riscului infracțional și victimal al minorilor în perspectiva vacanței de iarnă.

Pe lângă activitățile cu elevii în mediul școlar, polițiștii pun un accent deosebit pe întâlnirile cu părinții în vederea responsabilizării acestora și identificării timpurii a unor schimbări comportamentale din partea copiilor. 

În perioada 01 – 06 decembrie au fost deja organziate la nivel județean, cu sprijinul polițiștilor de proximitate și din cadrul posturilor și secțiilor de poliție peste 20 de acțiuni în școli, iar după orele 17.00 au fost organizate zilnic întâlniri cu părinții și conducerile unităților de învățământ.

 În paralel, structurile operative desfășoară activități pentru creșterea siguranței în zona unităților de învățământ.

Astfel, în perioada 05.12.–06.12.2019, Poliția municipiului Suceava a organizat o acțiune punctuală pe raza de competență, pe linia asigurării unui climat de siguranță a elevilor și personalului didactic, protecția unităților de învățământ, prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente școlilor, precum și a absenteismului școlar.

Au fost verificate 14 unități de învățământ și 13 paznici și au fost controlate 8 societăți comerciale din zona unităților de învățământ.

Au fost legitimate 94 de persoane și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.540 lei.

Și în perioada următoare până la debutul vacanței de iarnă aceste activități vor continua, fiind abordate subiecte specifice sezonului rece: siguranța rutieră, perocolele utilizării neuatorizate a meterialelor pirotehnice, plecările voluntare de acasă și din centrele de plasament, consumul de alcool și substanțe interzise, criminalitatea contra patrimoniului și persoanei.