Reabilitarea termică a locuinţelor îi costă pe suceveni între 584 şi 1410 euro


Intră acum și în grupul de

În funcţie de numărul de camere şi de numărul de apartamente existente într-un bloc, proprietarii locuinţelor ce urmează să fie reabilitate termic vor trebui să achite între 584 de euro şi 1410 euro. Potrivit primarului Ion Lungu, în urma evaluării efectuate de specialişti, aceste sume reprezintă limitele minime şi maxime calculate în baza unor studii pentru blocuri care au intrat în program şi au documentaţia completă. Lungu a apreciat că ar putea ca preţul final să fie mai mic după ce se vor organiza licitaţiile de atribuire a lucrărilor.

Conform programului de reabilitare termică a blocurilor, costurile achitate de proprietarii locuinţelor reprezintă 20 la sută din valoarea totală a lucrărilor, restul fiind achitat de Ministerul Dezvoltării şi Primărie.

Municipiului Suceava i s-a alocat cea mai mare sumă pentru reabilitarea termică a blocurilor, 8,2 milioane de lei, la care municipalitatea şi asociaţiile de proprietari vor contribui cu aceeaşi sumă, de 8,2 milioane de lei. Edilul-şef al Sucevei a arătat că, într-o primă fază, vor fi reabilitate termic un număr de 31 de blocuri de locuinţe din municipiu.

Familiile cu venituri modeste urmează să fie sprijinite să suporte cheltuielile legate de reabilitarea termică a blocurilor, astfel încât cele ce venituri de sub 600 de lei sunt scutite de la plata costurilor reabilitării termice, cele cu venituri între 600 şi 800 de lei vor achita doar jumătate din valoare, iar cele cu venituri între 800 şi 1000 de lei vor plăti trei sferturi din costul lucrărilor.


Intră acum și în grupul de