La sfârșitul săptămânii USV va anunța câștigătorul concursului digital USV Hackathon & GIFCB. Aplicația câștigătoare va fi administrată de către Grupul de inițiativă al Fundației Comunitare Bucovina


Intră acum și în grupul de

OSF Global Services în parteneriat cu Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava și Grupul de inițiativăFundația Comunitară Bucovina organizează în data de 13 decembrie premierea concursului OSF – USV Hackathon, ediția a V-a. Cele 10 echipe de studenți ale Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor se vor reuni în amfiteatrul din corpul E, începând cu orele 16:00 pentru a-și prezenta soluțiile digitale realizate.

OSF – USV Hackathon este un eveniment în care tradiția se împletește cu inovația, iar anul acesta am propus realizarea unei platforme care să îmbunătățească viața comunității și să sprijine inițiativele sociale. OSF Global a dat startul competiției prin prezentarea temei de concurs pe data de 9 decembrie, iar cele zece echipe înscrise în concurs, Flashback, Bugs Hunters, Winter is Coming, Republic of Kekistan,  Batbørek, WarCode, HLB, CLUNIX, Give HOPE și Kingpins, au fost invitate să creeze soluții digitale prin care să se promoveze cauze sociale, să se raporteze evenimente comunitare și, deopotrivă, să se ofere comunității opțiuni pentru a susține cauze prin donații sau voluntariat. Miza importantă a acestui concurs este că aplicația câștigătoare va fi administrată de către Grupul de inițiativă al Fundației Comunitare Bucovina. În cursul acestei săptămâni, studenții au alocat ore de programare intensivă în scopul dezvoltării proiectului propus, iar mentorii OSF au venit în sprijinul echipelor prin acordarea de suport dedicat.

OSF – USV Hackathon & GIFCB, ediția a V-a, este un proiect prin care ne propunem ca împreună, cu ajutorul tehnologiei, să contribuim în societatea locală prin întâlnirea și alinierea resurselor disponibile cu necesitățile aferente comunității. Ne așteptăm ca cele mai motivate echipe să livreze produse viabile și astfel să avem un aport în comunitate”, a declarat Alexandru Guriuc, Mobile Division Director. “Conștientizarea, schimbarea și progresul reprezintă un efort comun pe care îl proiectăm în planul colectiv. Această ediție a concursului ne conecteaza la reperele și cerințele din comunitate și deopotrivă încurajează și cultivă gândirea creativă și spiritul inovativ al studenților cu pregătire specifică, completându-l cu noțiuni de leadership sau management”.

Parteneriatul OSF Global și GI Fundația Comunitară Bucovina s-a concretizat odată cu lansarea evenimentului de tip maraton OSF Start Bucovina, unde peste 160 de alergători au susținut cauzele Grupului de Inițiativă pentru Fundația Comunitară Bucovina. Participanții la eveniment au fost atât din Suceava, cât și din alte orașe învecinate, respectiv din diaspora, sportivi profesioniști sau amatori. Maratonul sucevean OSF Start Bucovina a reușit să strângă de la donatorii suceveni suma de 8000 de lei.


Intră acum și în grupul de