A primit o greutate în cap la proba de educaţie fizică, la Bac


Intră acum și în grupul de

La examenul de bacalaureat proba F, toţi cei 6.555 înscrişi s-au prezentat la examen, însă nu au lipsit incidentele. „Dintre aceştia 3217 candidaţi au susţinut examenul la educaţie fizică şi sport, iar 3.338 la alte discipline, scris. În timpul probei, la disciplina educaţie fizică şi sport, la Centrul de Examen Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava s-a petrecut un accident. Astfel, la proba 1 de atletism, aruncarea greutăţii, în timpul încălzirii, un candidat, după aruncarea greutăţii, nu a respectat precizările comisiei de a se plasa în locul indicat pentru aşteptarea începerii probei, deplasându-se către locul în care a căzut greutatea, pentru a verifica rezultatul. În acest timp, un alt elev a aruncat greutatea, lovindu-l la cap în dreptul obrazului drept.

Membrii comisiei, prezenţi la desfăşurarea probei au luat măsuri de acordare a primului ajutor, apelând la cadrul medical care asigura asistenţa pentru examen. Candidatul a fost transportat imediat la Spitalul Judeţean Suceava. Potrivit informării telefonice a directorului Spitalului, candidatul are o stare stabilă, dar va fi internat pentru investigaţii suplimentare de specialitate.

În aceste condiţii, Comisia Judeţeană a informat M.E.C.I. şi a solicitat susţinerea probei la spital, în cursul după amiezii, cu subiect de rezervă la disciplina Geografie 2009, Europa – România – Uniunea Europeană, în acord cu propria opţiune”, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman.

Acesta a mai adăugat că o comisie alcătuită din doi profesori supraveghetori şi un membru al comisiei Centrului de Examen de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” s-a deplasat la spital pentru asigurarea susţinerii probei de către candidat, în condiţii speciale, conform Metodologiei de examen.

Joi a avut loc ultimul examen la Bacalaureat. Este vorba de proba la alegere dintre disciplinele din afara ariei de specializare, fiind alese discipline Geografia, Biologia, Economia, Istoria, Engleza, Franceza, Germana, Spaniola, Chimia, Fizica, Matematica, socio-umane.

Pentru sesiunea de bacalaureat din această vară au fost stabilite 19 centre de examen în judeţ.

Pentru corectarea lucrărilor s-au stabilit 6 centre de evaluare: Colegiul Naţional de Informatică Suceava Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni şi Grupul Şcolar Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc.
Rezultatele probelor vor fi afişate pe 5 iulie. Eventualele contestaţii vor putea fi depuse tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care vor lua în calcul şi contestaţiile, vor fi afişate pe 9 iulie.

A doua sesiune a Bacalaureatului se va organiza între 17 şi 26 august.


Intră acum și în grupul de