Ample acțiuni ale polițiștilor la Rădăuți și Vatra Dornei: au fost aplicate amenzi de aproape 100.000 lei, iar trei persoane au ajuns în arest


Intră acum și în grupul de

În data de 12 decembrie, Poliția municipiului Rădăuți și Poliţia municipiului Vatra Dornei au organizat acțiuni pe linia asigurării unui climat de ordine publică și siguranță rutieră pe raza lor de competență.

Astfel, acțiunile s-au materializat prin amenzi în valoare de 93.310 lei, trei infracțiuni constatate și tot atâtea persoane arestate.

În ceea ce ține acțiunea din Rădăuți, polițiștii s-au axat pe linia asigurării unui climat de ordine publică și siguranță rutieră. Aceștia au constatat trei infracțiuni și aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.970 lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 600 lei, constând în produse industriale.

Pe cealaltă parte, la Vatra Dornei, pe lângă polițiști, la acțiune au participat și reprezentanții Ocoalelor Silvice Vatra Dornei şi Dorna Candrenilor, ai Gărzii Forestiere Suceava, ai  D.S.V.S.A. Suceava şi ai R.A.R. Suceava.

Prin urmare, în cadrul acțiunii au fost legitimate 195 de persoane, au fost identificați trei autori de furt, 116 autovehicule controlate și verificată o instalație de debitat material lemnos.

De asemenea, au fost aplicate 96 sancțiuni contravenționale, în valoare de 88.340 lei și confiscate bunuri în valoare de 3.400 lei, constând în produse de panificație, pomi de Crăciun și produse industriale.

Totodată polițiștii au reținut două permise de conducere, trei certificate de înmatriculare și au ridicat două seturi de plăcuțe de înmatriculare.                    

Persoanele reținute amintite mai sus, sunt trei bărbați din Vatra Dornei, cu vârste cuprinse între 29 și 31 de ani, care sunt suspectați că au furat, la începutul acestei luni, câteva panouri de gard metalic și fier vechi de la o societate comercială din localitate.

Cei trei au recunoscut faptele, iar în baza probatoriului administrat, bărbații au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore și încarcerați în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru stabilirea unor măsuri preventive. Prejudiciul în valoare de circa 12.000 lei, a fost recuperat în totalitate.     

Un alt caz scos la lumină în cadrul acțiunii a avut loc la o societate comercială din comuna Cârlibaba. Acolo, s-a constatat faptul că, aceasta nu avea împrejmuit locul de depozitare a materialului lemnos, iar administratorul firmei, un bărbat de 52 de ani din județul Bistrița Năsăud nu a prezentat pentru control registrul de intrare/ieşire a materialului lemnos, motiv pentru care, agentul economic a fost sancţionat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de