Un tânăr din Câmpulung Moldovenesc a ajuns în arest după ce a fost depistat la volan băut și fără permis. În acest an peste o sută de șoferi au fost introduși în arest pentru infracțiuni rutiere


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 26 de ani din Câmpulung Moldovenesc care conducea sâmbătă, în municipiul Câmpulung Moldovenesc un autoturism, a fost reținut de polițiști și introdus în arest pentru că era băut și fără permis.

Astfel, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani, fiind testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

În acest caz s-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Tânărul a fost reținut și introdus în arest, iar procurorul de caz a dispus plasarea lui sub control judiciar.

Poliția Județeană Suceava arată că peste 100 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava de la începutul anului pentru infracțiuni la regimul rutier, în special pentru consum de alcool la volan.  Încă de la debutul programului de prevenire a accidentelor rutiere polițiștii au avertizat că vor dispune măsuri ferme, inclusiv privative de libertate față de cei care nesocotesc legislația rutieră.

Polițiștii reamintesc că scopul programului de prevenire a accidentelor rutiere nu este privarea șoferilor de dreptul la libertate ci creșterea gradului de siguranță rutieră și conștientizarea importanței respectării legii.

Potrivit sursei citate, realitatea în ceea ce privește dinamica situației operative din ultimii ani a arătat că legea trebuie aplicată cu fermitate, lucru pe care polișiștii nu vor ezita să îl facă.

Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic.


Intră acum și în grupul de