Duminica șoferilor băuți în județul Suceava. Polițiștii au deschis dosare penale mai multor șoferi aflați la volan în stare de ebrietate


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de 15 decembrie, polițiștii suceveni au identificat cel puțin cinci șoferi care circulau pe șoselele din județ fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Primul a fost depistat la ora 01:35, pe strada Ion Creangă din Fălticeni. Polițiștii au oprit pentru control autoturismul condus de un localnic de 24 de ani, care avea o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.       

O oră mai târziu, pe DJ 175 din comuna Moldova Sulița, a fost identificat un bărbat de 31 de ani din comuna Pojorâta, care conducea o mașină având o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Apoi, spre dimineață, pe strada Ştefan cel Mare din Vicovu de Sus, polițiștii au depistat autoturismul condus de un localnic de 34 de ani, înregistrat de aparatul radar al poliției în timp ce rula cu viteza de 75 km/h în localitate.

Pentru depăşirea regimului legal de viteză, conducătorul autoa fost amendat cu amendă în valoarea de 580 lei.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Următorul caz s-a produspe un drum comunal neclasificat din comuna Satu Mare. Acolo, polițiștii au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din comuna Voitinel. Acesta avea o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La sfârșitul zilei, încă un șofer băut a fost prins pe strada Traian Vuia din mun. Suceava. Un bărbat de 49 de ani din comuna Şcheia conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele cinci cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce vor fi soluționate procedural.


Intră acum și în grupul de