La UPU Suceava consultaţia va costa 20 de lei


Intră acum și în grupul de

Sucevenii care vor veni la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, şi se va dovedi că nu sunt cazuri de urgenţă, vor trebui să scoată din buzunar 20 lei pentru consultaţie. Mai exact, potrivit Pachetului General de Servicii Medicale aprobat de Guvern, pacienţii care nu reprezintă urgenţe medicale, dar sunt consultaţi în structurile de urgenţă din spitale, vor fi nevoiţi să plătească o contribuţie personală de 20 de lei.

Conform pachetului de servicii medicale, pacienţii vor plăti prin tichetul pentru sănătate şi internarea, care poate ajunge la cel mult 50 de lei pe episodul de internare, indiferent de numărul de zile.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a subliniat că pacienţii care reprezintă urgenţe medicale reale, la ambulanţă, la unităţile de primiri urgenţe şi la spitale, nu plătesc pentru tichetele de sănătate.

Sucevenii vor plăti şi vizitele la medicul de medicul de familie. Astfel, pacienţii vor fi nevoiţi să plătească 5 lei pentru o consultaţie, iar dacă medicul se va deplasa la domiciliu, după cele şapte ore de program, consultaţia va costa 15 de lei.

Pachetul General de Servicii Medicale a fost aprobat, miercuri, în şedinţa de Guvern. Ion Bazac a precizat că acest pachet reprezintă o necesitate şi estimează că, pe parcursul unui an, introducerea tichetelor de sănătate va genera în sistemul sanitar aproximativ 700 milioane de lei, fonduri care vor rămâne la furnizorii de servicii medicale şi care vor fi utilizate pentru plata salariilor, investiţiilor sau alte servicii.


Intră acum și în grupul de