Un microbuz plin cu țigări de contrabandă a fost depistat în PTF Siret. Țigările și vehiculul au fost confiscate


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au descoperit, ascunse într-un spațiu special amenajat în tavanul unui microbuz, 1.530 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava comisar șef Ilie Poroch-Serițan, cazul a avut loc astăzi, 19 decembrie. Astfel, în jurul orei 01:30, un ucrainean de 32 de ani s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară.

Bărbatul, A.S., era la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în tavanul modificat al microbuzului, cantitatea de 1.530 de pachete cu ţigări, având provenienţă ucraineană.

Sursa citată precizează că întreaga cantitate de ţigări,în valoare de 2.295 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar  microbuzul în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării de autoritatea vamală, întrucât avea un loc special amenajat pentru transportul țigărilor.

Totodată, împotriva cetăţeanului ucrainean s-a luat măsura interzicerii întrării în România, pe o perioadă de cinci ani.


Intră acum și în grupul de