Patru bărbați au fost trimiși în judecată fiind învinuiți că au tâlhărit un bătrân. Pentru a fura pensia de 700 de lei a bătrânului, aceștia l-au bătut crunt și i-au ucis un câine


Intră acum și în grupul de

Patru bărbați au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea de fiecare dintre aceștia a infracțiunii de  tâlhărie calificată, unul dintre inculpați fiind trimis în judecată și pentru săvârșirea unei infracțiuni de „uciderea animalelor”.

Potrivit Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, procurorii au dispus trimiterea în judecată astăzi, 19 decembrie.

Cei patru sunt învinuiți că, în data de 04.11.2019, în jurul orelor 23:15, în înţelegere prealabilă, aceștia s-au deplasat la locuinţa unui bătrân, situată într-o comună vecină cu locul lor de domiciliu.

Bărbații știau faptul că bătrânul locuieşte singur și au vrut să-i sustragă bunurile.

Astfel, bărbații au pătruns în curtea locuinţei bătrânului (68 ani), care dormea singur în locuinţa sa şi care a auzit cei doi câini lătrând în curte, astfel că s-a ridicat din pat, a aprins becul ce iluminează curtea şi a ieşit din imobil să vadă ce se întâmplă, curtea fiind iluminată şi de către iluminatul stradal.

Când a deschis uşa şi a trecut de prag a fost prins de gât de primul bărbat, care l-a târâit până în mijlocul curţii şi l-a trântit pe spate, întrebându-l unde sunt banii, spunându-i totodată să nu răcnească că scoate cuţitul şi îl omoară, după care a lovit-o de vreo zece ori cu picioarele în zona corpului.

În momentele imediat următoare, conform declaratiei bătrânului, aceasta a început să strige după ajutor, moment în care primul bărbat a strigat să vină către ceilalti trei, care aveau feţele acoperite.

Bătrânul a fost trântit la pământ din nou de către un alt bărbat şi lovită apoi în mod repetat, cu picioarele peste corp de către toţi cei patru.

În continuare, primul bărbat a pătruns în locuinţă pentru a căuta bunuri si sume de bani, fiind urmat ulterior în locuinţă de către alţi doi, unde au stat circa cinci minute.

În tot acest timp bătrânul era imobilizat la pământ de către al patrulea bărbat iar în momentul în care a încercat să scape a fost trântit din nou la pământ de acesta și lovit cu picioarele în zona corpului, totodată continuând să-l strângă de gât pentru ca bătrânul să nu poată striga după ajutor.

Întrucât cei doi câini lătrau, unul dintre agresorii intraţi în casă, a ieşit şi a luat un par de pe prelata aşezată pe scuterul din curte şi a lovit unul din câini, omorându-l, după care a pus parul înapoi pe prelată.

Dintr-un dulap din camera de dormit a locuinţei primul bărbat a sustras suma de 704 lei, echivalentul pensiei pe care bătrânul o ridicase chiar în aceeaşi zi şi zece pachete de ţigări, după care, fiind alertaţi de către unul din inculpati, cei patru au părăsit câmpul infracţional.

Alarmaţi de strigătele după ajutor ale bătrânului, doi vecini au venit la domiciliul lui şi au sesizat telefonic prin apel SNUAU 112 organele de poliţie.

Bătrânul a fost transportat la Spitalul oraşului Gura Humorului de unde a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţe ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde a rămas internat.

Cu ocazia examinării medico-legale a lui, s-a stabilit că aceasta „prezintă multiple echimoze, excoriaţii, fractură extremtatea proximală humerus drept şi fracturi costale drepte multiple cu hemopneumotorax şi emfizem subcutanat, ce s-au putut produce prin lovire cu corpuri contondente. Leziunile pot necesita 50-60 zile de îngrijiri medicale. Din punct de vedere medico-legal, leziunile toracice cu hemopneumotorax şi fracturi costale au fost de natură a pune în primejdie viaţa susnumitului”.

Bătrânul a rămas internat la Spitalul Judeţean de Urgenţe ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, secţia Chirurgie Toracică până la data de 26.11.2019, suferind în acest interval de timp mai multe intervenţii chirurgicale.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de