Polițiștii suceveni au organizat o amplă acțiune pe linia combaterii evaziunii fiscale și comerțului ilicit


Intră acum și în grupul de

Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava a organizat, în data de 18.12.2019, o acțiune pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală și comerț ilicit.

Astfel, IPJ Suceava arată că au fost verificate 34 societăți comerciale, întreprinderi individuale și persoane fizice autorizate din județ.

În cadrul acțiunii a fost constatată o infrcațiune și aplicate 37 de amenzi, în valoare totală de 65.000 lei.

De asemenea au fost confiscate bunuri în valoare totală de 2.200 lei, constând în produse industriale și articole de îmbrăcăminte.

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor bunuri în valoare totală de 750  lei, constând în articole de îmbrăcăminte inscripționate cu diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute.

Îmbrăcămintea provine de la un bărbat de 63 de ani din municipiul Fălticeni, care le oferea spre vânzare în Complexul Comercial Bazar.

Polițiștii consideră că articole vestimentare sunt contrafăcute, acestea neavând documente legale de proveniență.

Pe lângă ridicarea bunurilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, ce va fi soluționat procedural.     


Intră acum și în grupul de