Accident de muncă cu final tragic la o întreprindere din Suceava. Un electrician a murit după ce a căzut de la etajul doi


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 57 a murit într-un accident de muncă ce a avut loc joi, în incinta unei hale care aparține unei întreprinderi din Suceava.

Bărbatul activa în calitate de electrician. Astfel, la data menționată, acesta, împreună cu un coleg, în timpul programului de lucru, s-au deplasat întreprinderea respectivă, mai exact la o hală în construcție, cu destinația de depozit frigorific.

Acolo, bărbațiiau urcat la etajul al doilea al halei pentru a stabili un necesar de materiale. Pe placa fiecărui etaj se află o gaură de dimensiunea 3x3m, adică spaţiu prevăzut pentru a fi amplasat liftul.

Prin urmare, într-un moment de neatenţie, bărbatul a căzut în gol de la o înălţime de nouă metri.

Întrucât a auzit un zgomot puternic, colegul său a coborât la parter, unde l-a observat pe bărbatul căzut, care era inconștient, iar apoi a apelat SNUAU 112 pentru a solicita un echipaj al ambulanței.

La faţa locului s-au prezentat două echipaje SMURD, unul de descarcerare şi un echipaj al ambulanţei care i-au acordat primele îngrijiri medicale bărbatului, iar ulterior acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost diagnosticat cu „politraumatism prin cădere de la înălţime, fractură de bazin, traumatism toraco-abdominal”.

În seara aceleiași zile, însă, ca urmare a leziunilor suferite, bărbatul a decedat la Spitalul Județean de Urgență Suceava.  

A fost anunțat SML Suceava în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă” și „ucidere din culpă”.


Intră acum și în grupul de