Trei persoane din județul Suceava au fost amendate pentru infracțiuni silvice. Două transportau ilegal material lemnos, iar a treia tăia ilegal un arbore


Intră acum și în grupul de

Într-o singură zi, trei peroane din județul Suceava au fost amendate pentru infracțiuni silvice.

Astfel, în două din cele trei cazuri este vorba despre transport ilegal de material lemnos.

Primul caz a avut loc pe raza comunei Putna. Polițiștii au oprit pentru control o autoutilitara condusă de un bărbat de 27 de ani din comuna Bilca, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,48 m.c. lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 396 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna. 

Apoi, un caz asemănător a avut loc la intersecția DN 17 cu DJ 174D din comuna Dorna Candrenilor. O autoutilitară condusă de o femeie de 23 de ani, din comuna Şaru Dornei. care transporta material lemnos a fost oprită pentru control.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, femeia nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, aceasta transporta ilegal cantitatea de 4,97 m.c. lemn de foc de esență rășinoase.

Conducătoarea auto de asemenea a fost amendată, iar materialul lemnos în valoare de 811 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Dorna.

În al treilea caz, un bărbat de 39 de ani, din comuna Frumosu, a fost depistat de un pădurar în timp ce tăia cu ajutorul unui ferăstrău mecanic un arbore de esență rășinoase din cadrul Ocolului Silvic Moldovița.

Pădurarul a anunțat poliția. Prin urmare, în urma inventarierii materialului lemnos rezultat, specialiștii silvici au stabilit un volum de 3,25 m.c., fapta constituind contravenție.

Bărbatul de 39 de ani a fost amendat, iar materialul lemnos în valoare de 1.544 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Moldoviţa


Intră acum și în grupul de