Un adolescent băut din Vicovu de Sus a furat o mașină din fața unui bar și a condus-o prin oraș. El s-a ales acum cu dosar penal pentru trei infracțiuni

Un adolescent în vârstă de 17 ani din Vicovu de Sus a furat și condus mașina unui tânăr din localitate și este cercetat acum pentru mai multe infracțiuni.

Potrivit Poliției Județene Suceava, marți la ora 1:16, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată de un localnic de 19 ani că i-a fost furat autoturismul din fața unui bar din localitate.

În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autoturismul a fost identificat pe strada Calea Cernăuți din localitate, lângă acesta fiind trei tineri, care, la vederea echipajului de poliție, au fugit în direcții diferite, motiv pentru care, au fost urmăriți și prinși de polițiști.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, un minor de 17 ani din localitate, a sustras și condus autoturismul victimei.

Întrucât emana halenă alcoolică, adolescentul a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru „furt în scop de folosință”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

loading...