O casă de locuit dintr-o zonă izolată din Moldova Sulița a ars într-un incendiu. Pompierii au reușit să salveze celelalte construcții din gospodărie aducând apă de la 700 de metri distanță print-un sistem în releu// FOTO

O casă de locuit amplasată într-o zonă izolată din comuna Moldova Sulița a ars, sâmbătă, într-un incendiu izbucnit de la coșul de fum deteriorat.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Breaza și Moldova Sulița, au intervenit cu trei autospeciale de stingere, un autoturism de teren și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, situată pe raza comunei Moldova Sulița.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, iar gospodăria se afla într-un loc izolat, pe un deal, la aproximativ 1,2 kilometri de cel mai apropiat drum accesibil autospecialelor de stingere.

La sosirea echipajelor de intervenție, ardea generalizat casa de locuit formată din parter și mansardă, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, și exista pericolul de propagare a flăcărilor la celelalte construcții din gospodărie.

În acest caz forțele de intervenție au desfășurat un dispozitiv de stingere în releu, format din 3 motopompe și 35 de role de furtun cu o lungime totală de 700 de metri, iar incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproape cinci ore.

În incendiu casa de locuit a ars pe aproximativ 100 mp și au mai ars obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, elemente de tâmplărie din lemn, obiecte sanitare, documente personale și alte bunuri și s-a degradat învelitoarea din tablă a acoperișului.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum deteriorat, arată sursa citată.

Din fericire, în incendiu nu s-au înregistrat victime omenești, și au fost salvate celelalte construcții din gospodărie, respectiv bucătăria de vară, adăpostul de animale și magazia de lemne, cu bunurile aferente.

loading...