Cursuri gratuite de instruire antreprenorială şi competenţe digitale la USV pentru tinere mame care nu au reușit să se integreze în câmpul muncii. Proiectul e finanțat cu fonduri SEE în șapte state europene


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava începe o nouă serie de cursuri gratuite de Antreprenoriat şi Competenţe Digitale în cadrul proiectului „Mommypreneurs”. Cursurile de adresează mamelor cu vârste între 15 şi 29 de ani, care se află în concendiu de maternitate sau au terminat concediul, dar n-au reuşit să se reintegreze în câmpul muncii. Cursurile încep pe 10 februarie 2020 şi au o durată de 12 săptămâni. Înscrierile se fac prin completarea unui formular pe site-ul https://mommypreneurs.eu/.  După finalizarea cursurilor, mămicile primesc o diploma de participare eliberată de USV.

Cui se adresează cursurile Mommypreneurs?

Cursurile sunt gratuite şi se adresează mamelor tinere, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 29 de ani, care se află în concendiu de maternitate sau care nu s-au reintegrat în câmpul muncii, după terminarea concediului de maternitate.

Ce învaţă mămicile la cursuri?

Mămicile pot să aleagă între două programe în funcție de preferințele lor în carieră: instruire antreprenorială şi competenţe digitale.

Instruirea antreprenorială va oferi abilitățile și cunoștințele de bază (juridice, financiare, de marketing, operațiuni, rețea) necesare dezvoltării ideilor de afaceri, lansării de startup-uri și comercializării produselor / serviciilor. Cursurile de IT se vor axa preponderent pe comerț electronic și web design. Subiectele care urmează să fie predate vor include cele mai solicitate abilități digitale în acest moment pe piață la un nivel care NU necesită o experiență anterioară extinsă în domeniul IT. Conținuturile instruirii vor fi furnizate şi on-line ceea ce va permite studiul individual după un program personal al fiecărei mămici.

Cum sunt sprijinite mămicile care nu au unde să-şi lase copiii în timpul cursurilor?

Organizatorii cursurilor au încheiat un parteneriat cu un loc de joacă din municipiul Suceava, unde mămicile pot să-şi lase copiii, în siguranţă, cât timp sunt la cursuri. Este vorba despre Simply Kids, Suceava (Obcini, lângă Şcoala 9 „Ion Creangă”).

În ce perioadă se desfăşoară cursurile?

Modulele sunt de 12 săptămâni. Următoarele module încep pe 10 februarie 2020.

Unde se ţin cursurile?

Cursurile se ţin în campusul USV, Corp C, sala 407

Cine sunt profesorii care vor preda?

Cursurile sunt susţinute de lectori, angajati ai USV, afiliaţi la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor: Paul Pascu, Alexandru Lavric, Doru Balan.

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică: Lucia Moroşan-Danila, Carmen Boghian şi Otilia Albu.

Toţi sunt şef lucrări şi conferenţiari, doctori şi cu experienţă în predare şi lucrul cu adulţii.

Cum pot să se înscrie mămicile la cursurile Mommypreneurs?

Înscrierea la cursuri este deschisă şi se face continuu pe site-ul proiectului https://mommypreneurs.eu/ prin completarea unui formular de înscriere. Cu două săptămâni înainte de datele prevăzute pentru începerea cursurilor se face o selecție şi sunt anunțate mamele selectate.

Cum dovedesc mămicile că au urmat cursurile Mommypreneurs?

După finalizarea cursurilor, mămicile primesc o diploma de participare eliberată de USV, cu menţionarea tipului de program şi a numărului de ore (320 ore pentru fiecare modul, fie Competenţe digitale, fie Antreprenoriat). Separat se poate elibera o anexă în care sunt precizate temele studiate.

Cine finanţează cursurile Mommypreneurs?

Acest proiect este finanțat de Islanda Lichtenstein şi Norvegia, prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene. Proiectul a început în ianuarie 2019 şi va fi implementat timp de 24 de luni de către 8 parteneri din 7 state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România si Spania. România este reprezentată în consorțiu de Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, care va instrui şi susține un grup ținta format din 150 mame.

Detalii suplimentare: Facebook – Mommypreneurs Romania şi pe site- ul https://mommypreneurs.eu/


Intră acum și în grupul de