Cabinet de endoscopie digestivă ultramodern, în secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean


Intră acum și în grupul de

Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava are un cabinet de endoscopie digestivă dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Proiectul acestui cabinet a fost iniţiat de dr. Sorin Hîncu, şeful secţiei de chirurgie, iar de amenajare s-a ocupat gratuit firma SC ART Ambient din Fălticeni. Aparatura, în valoare de 35.000 de euro, a fost achiziţionată din veniturile obţinute de spital în urma studiilor clinice realizate de secţiile Cardiologie, Oncologie, Diabet zaharat şi, Pneumoftiziologie.

Noul cabinet va fi administrat de secţia de chirurgie, dar va deservi toate secţiile spitalului şi Ambulatoriul, acesta din urmă contra cost.

Reprezentanţii spitalului spun că prin noul cabinet spitalul rezolvă, pe de o parte, o problemă de diagnostic de precizie pentru patologia tubului digestiv, iar pe de altă parte va însemna şi o sursă de venituri deoarece pentru pacienţii din ambulatoriu explorarea va fi contra cost. Astfel, o esofagoendoscopie va costa 100 de lei, iar o colonoendoscopie 150 de lei, tarif sub cel al spitalului şi policlinicii Bethesda.

Inaugurarea a fost făcută în prezenţa managerului Vasile Rîmbu, directorului medical dr. Doina Ganea Motan, şefului secţiei chirurgie, dr. Sorin Hîncu şi a celor doi chirurgi cu competenţe în endoscopie abdominală, dr. Valeriu Gavrilovici şi Adrian Axinte.


Intră acum și în grupul de