Aproape 50 de permise de conducere au fost reținute în urma unei acțiuni de weekend a polițiștilor suceveni pe linia combaterii excesului de viteză


Intră acum și în grupul de

Zeci de permise de conducere reținute și amenzi de sute de mii de lei au fost acordate de polițiștii suceveni șoferilor prinși că au încălcat regulile circulației rutiere.

Acțiunea polițiștilor a avut loc în perioada 03-05.01.2020. Astfel, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din judeţ s-au axat pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii, s-au aplicat 403 sancțiuni contravenționale, în valoare de 271.399 lei, dintre care 247 pentru depășirea limitei legale de viteză. Polițiștii au reținut 47 de permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare. Totodată, s-a constatat săvârșirea unei fapte de natură penală.

De exemplu, duminica, a fost depistat un bărbat de 44 ani, din municipiul Constanța, care, în timp ce conducea autoturismul pe D.N 2 – E85, pe raza localității Vadu Moldovei, a efectuat manevra de depășirea a unui alt autovehicul în zona de acțiune a indicatorului ”Depășirea interzisă”. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

În aceiași zi, a fost depistat un bărbat de 43 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea autoturismul pe D.N 2 – E85, pe raza localităâții Vadu Moldovei, cu viteza de 126 km/h, limita legală fiind de  60 km/h(+66km/). Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce.


Intră acum și în grupul de