Mai mulți șoferi băuți au fost identificați, luni, în traficul din județul Suceava. Unul dintre ei nu avea permis, iar altul a încercat să fugă


Intră acum și în grupul de

Șoferi cu diferite grade de alcoolemie au fost prinși la volan la începutul acestei săptămâni, în județul Suceava. Toți s-au ales cu dosare penale.

Un șofer băut a fost prins pe DN 2E, în localitatea Cornu Luncii, după ce polițiștii au oprit pentru control mașina acestuia, marca BMW.

Bărbatul de 42 de ani, din satul Găinești, comuna Slatina, emana halenă alcoolică și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest. Astfel, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, însă conducătorul auto a refuzat din nou.

Cu ocazia primelor cercetări s-a stabilit că bărbatul are dreptul de conducere a autovehiculelor anulat din anul 2017, iar cu ocazia audierii, acesta a recunoscut faptele comise.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea uni vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând a se extinde urmărirea penală „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Tot luni, o patrulă a observat pe raza comunei Preutești, sat Basarabi, două autoturisme care prezentau avarii. La fața locului  a fost identificat autoturismul marca Opel, în jurul căruia se aflau trei persoane. Autoturismul era avariat frontal, iar conducătorul acestuia a fost identificat în persoana unui localnic de 35 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool în aerul expirat, după care a fost condus Spitalul Municipiului Fălticeni, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta a declarat că în timp ce conducea autoturismul proprietate marca Opel pe DJ 208, pe raza satului Basarabi, comuna Preutești , din direcția Dolhasca spre Fălticeni, a intrat în coliziune cu o altă mașină, care staționa, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. I s-a întocmit dosar penal.

În aceeași zi, în jurul orei 23:30,polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că la cazinoul ,,Las Vegas”,din orașul Vicovu de Sus, au venit două persoane băute, cu un autoturism marca Mercedes, unul fiind conducătorul auto.

Ulterior, la ora 00:12, polițiștii au fost sesizați pe telefonul de serviciu tot de către această persoană cu privire la faptul că persoanele susmenționate s-au urcat în autoturism, iar autoturismul s-a pus în mișcare de la cazinou în direcția comuna Straja.

Astfel, echipajul de poliție, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe strada Calea Cernăuți, din orașul Vicovu de Sus, au efectuat semnal regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, autoturismului marca Mercedes, conducătorul auto conformându-se.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânărîn vârstă de 24 de ani, din comuna Straja. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

La cazurile de mai sus putem adăuga și cel petrecut în orașul Siret. Acolo, polițiștii au observat pe strada 1 Decembrie un autoturism care se deplasa sinuos. Aceștia au procedat la urmărirea autovehiculului, pe o distanță de aproximativ 300 metri, iar pentru oprire au fost folosite semnalele acustice și luminoase.

Conducătorul autoturismului, un localnic de de 30 de ani, a oprit la capătul străzii 1 Decembrie, ocazie cu care s-a constatat că acesta emana halenă alcoolică. I s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest dar șoferul a refuzat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Siret, unde a refuzat să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


Intră acum și în grupul de