Acasă Social Patru incendii generate de coșurile de fum defecte au avut loc în...

Patru incendii generate de coșurile de fum defecte au avut loc în ultimele 24 de ore în județul Suceava. ISU Suceava: Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor militari cu maximă seriozitate


Intră acum și în grupul de

În ultimele 24 de ore, la nivelul subunităților pompierilor militari suceveni s-au înregistrat cinci incendii, în diferite zone ale județului. Patru dintre acestea au izbucnit de la nivelul coșurilor de evacuare a fumului, necurățate de funingine sau deteriorate.

Deși de această dată pagubele nu au fost însemnate, reamintim faptul că recent s-au înregistrat incendii în care au fost mistuite gospodării întregi, și din nefericire, unele dintre ele s-au soldat chiar și cu pierderi de vieți omenești, arată Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată.



“Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor militari cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie,” mai arată comunicatul ISU.

RECOMANDĂRILE:

            – coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;

            – în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;

            – coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version