Două transporturi ilegale de lemne au fost identificate în aceeași zi în județul Suceava. Transportatorii au fost amendați


Intră acum și în grupul de

În cursul zile de miercuri, polițiștii suceveni au identificat în trafic doi bărbați care transportau material lemnos fără acte.

Primul caz a avut loc în jurul orei 14:30, pe D.C. Secu, pe raza comunei Dorna Candrenilor. Acolo, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 31 ani din municipiul Vatra Dornei, care transporta material lemnos, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documentele specifice.

Polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici care au inventariat material lemnos în cauză, stabilind că în autoutilitară se află cantitatea de 2,18 mc lemn de foc, esența molid, în valoare de 357,52 lei.

Astfel, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Ceva mai târziu, la 16:30, un caz asemănător a fost înregistrat pe strada Ion Nistor din municipiului Rădăuți. Polițiștii au oprit pentru control o autoutilitara condusă de un bărbat de 32 ani, din comuna  Frătăuții Noi, care transporta material lemnos, pentru care conducătorul auto  nu a putut prezenta documentele specifice.

Prin urmare, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit că volumul total de material lemnos este de 3,2 mc cherestea rășinoase (molid)  în valoare de 2044,8 lei.

Bărbatul, de asemenea, a fost amendat, iar materialul lemnos transportat a fost confiscat.


Intră acum și în grupul de