Un bărbat din Câmpulung Moldovenesc a ajuns la spital semiconștient, cu arsuri grave după ce în apartamentul acestuia a izbucnit un incendiu generat de o aerotermă

Un bărbat de 45 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a suferit arsuri grave într-un incendiu care a izbucnit în apartamentul acestuia duminică seara.

Mirosul de fum care se propaga din apartamentul bărbatului a atras atenția unei vecine de scară, care a alertat pompierii, în jurul orei 21:30.

Astfel, în apartament s-a pătruns pe ușa găsită închisă dar neasigurată, iar în interior, din dormitor propagându-se fum provenit de la o aerotermă lăsată în funcțiune lângă materiale textile inflamabile care s-au aprins de la aceasta.          

Bărbatul, care locuiește singur, a fost găsit în aceeași cameră, semiconștient, evacuat din apartament și condus de un echipaj SMURD la Spitalul Municipal unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu „arsuri de gradul II și III” la nivelul membrelor superioare și arsuri ale căilor respiratorii.

Incendiul a fost neutralizat imediat, acesta propagându-se doar în dormitorul apartamentului. Au ars piese de mobilier și materiale textile și s-au degradat de la fum pereții apartamentului.

Cauza incendiului a fost stabilită ca fiind ”sistem de încălzire amplasat necorespunzător față de materiale textile”.

Alte victime omenești nu au fost înregistrate. Apartamentul în cauză nu este asigurat.