Trei șoferi băuți și fără permise au fost prinși, duminica, în traficul din județul Suceava. Unul dintre ei a încercat să fugă de la polițiști, dar a sfârșit încătușat


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 12 ianuarie, polițiștii suceveni au identificat trei bărbați, băuți și fără permise, care au condus autoturisme.

Prim dintre ei a fost prins în jurul orei 00:10. Mai întâi, o patrulă a oprit pentru control o mașină ce se deplasa pe DJ 175, pe raza satului Colacu din comuna Fundu Moldovei.

Conducătorul auto s-a conformat, a coborât din autoturism dar a încercat să se sustragă controlului părăsind locul unde a fost oprit. Conducătorul auto s-a deplasat în alergare pe DJ 175 direcția de deplasare comuna Breaza spre comuna Fundu Moldovei, ulterior în aceeași direcție pe malul drept al râului Moldova, acesta fiind somat verbal de mai multe ori.

După aproximativ 200 de metri conducătorul auto a fost imobilizat și încătușat, stabilindu-se că este un tânăr de 22 ani din comuna Fundu Moldovei și nu deține permis de conducere pentru nici o categorie.

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat,.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Aproximativ la aceiași oră, un alt echipaj de poliție a oprit un vehicul ce circula pe DN 29  pe sensul de mers Dumbrăveni-Salcea.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 52 ani, din comuna Dumbrăveni, care a declarat verbal că nu are asupra sa documentele personale și ale autoturismului. În urma verificării în baza de date s-a stabilit că, de fapt, acesta nu posedă permis de conducere valabil pentru nici o categorie.

Pe lângă asta, întrucât acesta emana halenă alcoolică i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care s-a constatat că acesta avea o îmbibație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere” și  „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Ulterior, în jurul orei 01:00, pe DJ 208 în satul Huși, comuna Preutești, a fost oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 40 ani din comuna Cornu Luncii.

Întrucât emana halenă alcoolică a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale poliție s-a constatat că acesta figurează cu restricții având dreptul de a conduce suspendat.

Totodată, bărbatul a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemie.

Prin urmare, în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice”.


Intră acum și în grupul de