Amendă de 15.000 lei pentru o societate comercială din Stulpicani pentru transport repetat de lemne cu același aviz de însoțire


Intră acum și în grupul de

O societate comercială din localitatea suceveană Stulpicani, administrată de un localnic de 33 de ani, s-a ales cu o amendă de 15.000 lei pentru infracțiuni silvice.

Mai exact, sâmbătă seara, polițiștii au opri, pe DN 2, un ansamblu rutier, condus de un bărbat de 29 de ani din oraşul Frasin, care transporta material lemnos, respectiv, cherestea de esenţă răşinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care la 13.01.2020, în urma verificărilor efectuate au stabilit faptul că, operatorul economic a efectuat două transporturi de material lemnos cu acelaşi mijloc de transport, dar semiremorci diferite şi folosind acelaşi aviz de însoţire prezentat pentru control de conducătorul auto şi cod online emis de aplicația informatică.

Astfel, în cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în cuantum de 15.000 lei a societății menționate, iar pe lângp asta şi confiscarea materialului lemnos, respectiv 55,81 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 35.662 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Intră acum și în grupul de