Poliția Suceava: Opt mașini folosite de „pirații rutieri” au fost indisponibilizate într-o amplă acțiune pentru siguranța transportului public


Intră acum și în grupul de

În data de 14 ianuarie, polițiștii suceveni au organizat pe raza județului o amplă acțiune privind legalitatea transportului public de persoane și prevenirea „pirateriei rutiere”, precum și verificarea respectării de către conducătorii auto angajaţi ai operatorilor de transport rutier a regulilor de circulaţie.

Astfel, IPJ Suceava susține că în cadrul acțiunii au fost verificați 89 conducători auto, a fost constatată o infracțiune rutieră și a fost reținut un permis de conducere.

De asemenea, polițiștii au aplicat 78 sancțiuni contravenționale în valoare de 33.210 lei, dintre care 12 față de persoanele care efectuau transport ilicit de persoane.

Totodată au fost retrase opt certificate de înmatriculare și întocmite opt procese verbale de indisponibilizare.

Printre cei rămași fără autoturisme se numără și un bărbat de 38 de ani din comuna Ipoteşti, care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Izvoarele Cetăţii din localitatea de domiciliu având patru pasageri pe care îi transporta pe ruta Ipoteşti – Suceava, fără a fi autorizat în acest sens.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, i s-a reţinut certificatul de înmatriculare, precum şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi s-a întocmit proces-verbal de indisponibilizare, în conformitate cu prevederile legale incidente.


Intră acum și în grupul de