S-a încheiat etapa probelor eliminatorii a concursului de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni. 70% dintre candidați au fost promovați în etapa următoare


Intră acum și în grupul de

Şcoala Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni anunță că probele eliminatorii au fost promovate de 735 de candidaţi, reprezentând un procent de 70% din numărul total al candidaţilor înscrişi în concurs. Proba de verificare a cunoştinţelor are loc duminică, 19 ianuarie.

După instructajul de sămbătă, 11 ianuarie a.c., prezentat de către comandantul şcolii, colonel Postelnicu Ionel, concurenţii au fost organizaţi pe 22 detaşamente având o componență mixtă, femei și bărbați. Nu s-au prezentat la înscriere un număr de 43 de candidați, iar după parcurgerea probelor eliminatorii, 16 candidaţi s-au retras, 26 au fost declaraţi inapt/nepromovat medical, iar 245 nu au promovat proba de verificare a aptitudinlor fizice, rămânând astfel în concurs la finalul primei etape 29 de fete, 706 de băieţi, dintre care 5 pentru locurile alocate candidaților de etnie rromă și 4 locuri alocate candidaților aparținând altor minorităţi.

Candidaţii urmează să susţină proba de verificare a cunoştinţelor duminică, 19 ianuarie a.c. Proba se desfăşoară la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, iar accesul în săli se face în intervalul orar 09.00 – 09.30. Tabelul cu repartiţia candidaţilor în sălile de concurs urmează să se afișeze în data de 18 ianuarie la avizier și pe site-ul școlii.

După predarea lucrărilor, candidaţii vor reveni în sălile de examen pentru corectarea acestora, aflând astfel, pe loc, punctajul obţinut.

Conform graficului de desfăşurare a concursului de admitere, disponibil şi pe site-ul şcolii, rezultatele finale vor fi afişate duminică, ora 21.00.

Candidaţii declaraţi „ADMIS”  se vor prezenta la școală în data de 2 februarie 2020 și vor începe cursurile luni 3 februrie.


Intră acum și în grupul de