Diminuări de sporuri pentru angajaţii DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Renumeraţia pentru o parte din angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava va fi mai mică, odată cu diminuarea la 1%, de la începutul acestei luni, a unui alt spor, cel pentru HIV/SIDA. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu măsura vine după o alta, din primăvară, când au fost reduse sporurile pentru condiţii deosebite de muncă şi periculozitate.

„Liderii sindicatului Sanitas nu au fost de acord cu reducerea ultimului spor şi au refuzat să semneze procesul verbal de şedinţă. A fost motivată nerespectarea acordului între Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Sanitas. Poziţia ministerului de resort este, însă, că acest acord se referă strict la unităţile sanitare, cum ar fi spitalele, nu şi la Direcţia de Sănătate Publică care este o unitate deconcentrată”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă Adrian Popescu.

DSP Suceava numără 79 de funcţionari publici şi tot atâta personal contractual.
Angajaţii acestei instituţii fac parte dintr-o categorie în care sporurile ridicau substanţial salariile, uneori şi cu 150%. Aceştia lucrează în condiţii deosebite şi periculoase fiind expuşi radiaţiilor din laboratoare, lucrează cu tot felul de substanţe şi intră în contact cu probele pe care le supun analizelor.


Intră acum și în grupul de