Un bărbat din Horodnic de Jos a tăiat ilegal mai mulți arbori pentru a confecționa o oiște pentru căruță. El are acum dosar penal


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 51 de ani, din comuna Horodnic de Jos, este cercetat penal după ce a tăiat mai mulți arbori de pe o proprietate privată.

Acesta a fost prins chiar în timp ce tăia arborii, joi, de bărbatul care deține prin concesiune suprafața de teren pe care creșteau arborii. Acesta a anunțat poliția.

Ajunși la fața locului, polițiștii l-au identificat pe făptaș, care a declarat faptul că, nu cunoștea că suprafața de teren pe care se află este proprietatea cuiva, susținând totodată că a încercat să taie un arbore pentru a-l folosi în confecționarea unei oiști pentru un atelaj hipo.

În urma verificărilor efectuate în zonă, poliţiştii au identificat zece cioate de arbori de esență foioase, volumul estimativ al materialului lemnos tăiat fiind de 0,693 m.c., iar prejudiciul cauzat de circa 164 lei, cantitatea de material lemnos tăiată, fiind predată în custodie proprietarului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,tăiere ilegală de arbori” și ,,tentativă la infracțiunea de furt de arbori ”, ce va fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de