Un tânăr băut a intrat cu mașina în gardul unui imobil din comuna Straja. Alți doi șoferi în stare de ebrietate au fost prinși în Câmpulung Moldovenesc și comuna Vama


Intră acum și în grupul de

În cursul zile de joi, 16 ianuarie, pe șoselele județului Suceava din nou au fost identificați șoferi băuți.

Unul dintre ei, un tânăr de 28 de ani, din comuna Straja, a comis și un accident rutier. Acesta, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209G din comuna menționată, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital, unde a fost diagnosticat cu  „traumatism umăr stâng în urma unui accident rutier, etilism şi agitaţie psihomotorie”. Totodată, tânărul avea o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

În aceeași zi, alți doi șoferi băuți au fost identificați de polițiștii din Câmpulung Moldovenesc.

Astfel, în jurul orei 01:10, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Valea Seacă din Câmpulung Moldovenesc, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Apoi, la ora 19:05, polițiștii au oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Vama, autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani din orașul Gura Humorului. Acesta avea o alcoolemie de de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


Intră acum și în grupul de