Doi tineri marocani au fost depistați în apropiere de Vicovu de Sus, la o sută de metri de frontieră. Ei au fost predați autorităților ucrainene


Intră acum și în grupul de

Doi tineri marocani au fost depistați de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, la circa o sută de metri după ce au trecut ilegal frontiera în România din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, a declarat că în data de 16 ianuarie polițiști din Sectorul Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au declanșat o acțiune în cooperare cu autoritățile de frontieră ucrainene, pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.30, polițiștii de frontieră suceveni  au depistat la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, pe direcția localității Vicovu de Sus doi bărbaţi care se deplasau spre interiorul țării.

Persoanele în cauză  nu își justificau prezența în zona de frontieră, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

 În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei doi bărbați sunt cetățeni din Maroc, în vârstă de 20, respectiv 21 de ani.

În acest caz polițiștii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat,  iar conform procedurilor legale, cei doi cetățeni din Maroc au fost predați, în baza acordului de readmisie, autorităților ucrainene, în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de