Doi șoferi fără permis au fost prinși, duminică noaptea, pe străzile municipiului Suceava. Unul dintre ei a fost plasat sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Duminică noaptea, polițiștii suceveni au depistat bărbați care conduceau autoturisme neavând permis.

În primul caz este vorba despre un sucevean de 52 de ani depistat în trafic pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava.

Mașina acestuia, marca BMW, a fost oprită pe Calea Unirii din Suceava în jurul orei 01:15.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la UPU a Spitalului Județean Suceava pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, unde acesta a refuzat în prezența medicului de gardă recoltarea de probe biologice.

Fiind verificat în bazele de date, s-a constatat că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză a fost întocmit proces verbal de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Ulterior, față de bărbat s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în CRAP din cadrul IPJ Suceava. Totodată, Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Suceava, prin ordonanța din aceiași zi, a dispus controlul judiciar pentru 60 zile.

Tot duminică, în jurul orei 02:00, polițiștii au observat pe str. Universității din localitate un autoturism VW Polo care se sustrăgea de la control, schimbând brusc direcția de deplasare.

Pornind în urmărire, autoturismul a fost depistat oprit, lângă restaurantul „Vivendi”, iar un bărbat se afla la volan. Conducătorul auto a prezentat pentru control documentele autoturismului, precizând că cele personale nu le are asupra sa. Drept urmare a fost condus la Sediul Poliției Mun. Suceava, unde a fost identificat ca fiind un tânăr de 26 ani, din com. Ipotești.

Fiind interogată baza de date s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

De asemenea, acesta a declarat faptul că a luat autoturismul proprietatea mamei sale, din curtea locuinței, fără consimțământul acesteia.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de  „conducere fără permis” și „furt în scop de folosință”.


Intră acum și în grupul de