Un bărbat, fără permis, a ajuns în arest după ce în aceeași seară a cumpărat la beție un autoturism și a comis un accident rutier


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 36 de ani, din comuna Ipotești, a avut parte de o duminică plină de peripeții. Acesta și-a început ziua la un bar dar a sfârșit în arest.

S-a întâmplat după ce bărbatul a mers într-un bar din apropierea Pieței Mari din Suceava, unde l-a cunoscut întâmplător un alt bărbat, cu care s-au împrietenit și au consumat băuturi alcoolice.

După ce au ajuns în stare de ebrietate, noul cunoscut a propus bărbatului de 36 de ani să îi vândă un autoturism Ford Focus, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din data de 08.01.2020, contra sumei de 1.000 euro, deși acesta din urmă nu avea asupra sa decât o sumă mică de bani.

Bărbatul a acceptat să cumpere autoturismul, cu promisiunea că îi va aduce banii ulterior, și chiar s-a hotărât să probeze autoturismul până la locuința mamei sale din comuna Ipotești.

Astfel, bărbatul a circulat prin mun. Suceava apoi pe D.J. 208 A, a trecut de comuna Ipotești și a ajuns până în orașul Liteni, la aprox. 30 km. distanță.

În timp ce revenea către mun. Suceava, la intersecția DJ 208 A cu DJ 208 C, în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată către satul Roșcani, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a derapat de pe partea carosabilă și a ajuns cu partea spate a autoturismului peste calea ferată.

La fața locului au oprit mai multe autoturisme care s-au oferit să tracteze de pe calea ferată autoturismul condus avariat, pentru a nu prezenta pericol pentru traficul feroviar, iar cineva a anunțat poliția.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că șoferul de 36 de ani nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus de acesta nu avea numere de înmatriculare valabile.

Astfel, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest la ora 19:13, rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducere fără permis”, și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”. Totodată, s-a dispus reținerea bărbatului pentru 24 ore.


Intră acum și în grupul de