Poliția Suceava a reținut 22 de permise de conducere în doar două zile în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat, în week-end,  acțiuni punctuale pe raza județului pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Cu această ocazie au fost testați alcoolscopic 516 conducători auto și constatate 12 infracțiuni, dintre care cinci pentru alcool și 7 pentru alte infracțiuni rutiere.

De asemenea au fost aplicate 182 sancțiuni contravenționale, în valoare de 93.050 lei și reținute 22 permise de conducere, dintre care trei pentru alcool.

Totodată polițiștii au retras și trei certificate de înmatriculare.                                   

Poliția Județeană Suceava arată că, de exemplu, în cursul după amiezii de duminică, un bărbat de 48 de ani din comuna Frătăuţii Vechi a fost depistat de polițiști pe str. 1 Mai din municipiul Rădăuţi în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de